Acasă Politic Fost judecător CC: ”Parlamentul poate fi dizolvat începând cu 12 decembrie”

Fost judecător CC: ”Parlamentul poate fi dizolvat începând cu 12 decembrie”

0

Parlamentul poate fi dizolvat începând cu 12 decembrie curent, dacă anumite condiții vor fi întrunite. De această părere este fostul judecător al Curții Constituționale, Corneliu Gurin. Potrivit acestuia, încă din luna septembrie, Paramentul nu a mai adoptat legi.

„Dizolvarea Parlamentului – a fi sau a nu fi? Pentru documentare: Constituția RM, art.85 (Dizolvarea Parlamentului), are și următorul text: „(1) În cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, Preşedintele Republicii Moldova, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul”.
Din 11.09.2020 Parlamentul – NU a mai adoptat legi (ultima lege (eșuată) este revotarea Legii Nr. 105 din 05.03.2020). Numărați cum doriți 3 luni (dar ele vor fi 90 de zile) și dacă nu se adoptă legi constituționale, organice sau ordinare până pe 11 decembrie 2020, începând cu 12 decembrie – PARLAMENTUL POATE FI DIZOLVAT(circumstanțele le constată Curtea Constituțională)!
Probabil că soluția este iarăși în existența voinței și a maturității politice (chiar morale)”, a declarat Gurin, adăugând: „Argumentele despre „buget/politica fiscală 2021 etc.” nu sunt pertinente, există prevederi constituționale și legale care permit prorogarea legilor existente și precedente anterioare, cu duiumul”, a scris Corneliu Gurin, pe pagina sa de facebook.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.