Acasă Social Fondatorul N4 confirmă că există riscul ca televiziunea să fie închisă. Care...

Fondatorul N4 confirmă că există riscul ca televiziunea să fie închisă. Care e pretextul

0

SELECTCANAL-TV SRL, fondatorul postului de televiziune N4, susține că a aflat recent de pretinsele suspiciuni ale Consiliul pentru promovarea proiectelor de investiții de importanță națională privind postul de televiziune. Subiectul ar f fost discutat în cadrul unei ședințe care a avut loc pe 26 aprilie, iar compania a fost informată despre acest lucru în data de 7 mai.

Într-o declarație publică reprezentanții postului N4, spun că, în cadrul ședinței respectve, s-a invocat faptul că în privința canalului TV ar exista „mai multe suspiciuni de conexiuni cu gruparea Plahotniuc-Şor și a faptului că fondatorul general a fost implicat într-un dosar de spălare de bani”, scrie ziua.md.

În acest context, echipa SELECTCANAL-TV SRL declară că toate acestea sunt simple insinuări și că postul de televiziune nu a încălcat niciodată legislația.

„Postul TV N4, în activitatea sa, nu a fost niciodată afiliat politic nici cu Plahotniuc-Șor, nici cu orice alt partid. Noi nu primim bani de la partide politice în afara publicității reglementate de legislația electorală; Niciunul dintre fondatorii SELECTCANAL-TV SRL nu a fost vreodată implicat în cazuri de spălare de bani sau alte activități ilegale; N4 este un canal media 100% transparent și independent și va coopera pe deplin cu ancheta. În cele din urmă, regretăm că am fost numiți public într-un context atât de negativ. Așteptăm finalizarea anchetei într-un mod rapid și transparent pentru a clarifica aceste acuzații”, se spune în comunicatul companiei.

Postul de televiziune N4 se bucură de apreciere printre telespectatori mai ales pentru emisiunea Puterea a Patra, moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța, pentru echidistanța și profesionalismul de care dă dovadă, dar și pentru diversitatea de opinii.

Marți, 7 mai, în spațiul public a apărut o informație, potrivit căreia, Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, instituție care a suspendat, în ultima jumătate de an, activitatea a 14 televiziuni și posturi de radio, a luat la ochi alte instituții media. Membrii Consiliului, din care fac parte, printre alții, premierul Recean, șefii SIS, MAI și CNA, precum și conducători ai altor instituții importante în stat, au luat decizia să verifice activitatea mai multor agenți economici care dețin licențele de emisie ale 11 instituții media. Este vorba, în mare parte, de televiziuni și radiouri de opoziție: Cinema 1, NTV Moldova, Exclusiv TV, TV Găgăuzia,  Mega TV, Familia, Ren TV, N4, TV9, Retro FM, GRT FM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.