Acasă Extern Fondatorul celei mai mari platforme crypto a fost condamnat la închisoare

Fondatorul celei mai mari platforme crypto a fost condamnat la închisoare

0

Changpeng Zhao, fostul director executiv al Binance, a fost condamnat marți la patru luni de închisoare după ce a pledat vinovat de încălcarea legilor americane privind spălarea banilor la cea mai mare bursă de criptomonede din lume.

Sentința a fost dată de judecătorul districtual american Richard Jones din Seattle, care a respins cererea procurorilor ca Zhao, în vârstă de 47 de ani, să execute o pedeapsă de trei ani, de două ori mai mare decât cea maximă recomandată de orientările federale, scrie protv.ro.

Considerat cândva cea mai puternică persoană din industria crypto, Zhao, cunoscut sub numele de „CZ”, este al doilea mare șef din domeniul criptografic care este condamnat la închisoare.

În martie, Sam Bankman-Fried a primit 25 de ani de închisoare pentru că a furat 8 miliarde de dolari de la clienții bursei sale FTX, acum falimentară.

Tranzacții suspecte cu grupuri teroriste

Bankman-Fried a făcut apel împotriva condamnării și sentinței sale.

Înainte de a pronunța sentința, Jones i-a reproșat lui Zhao că a pus creșterea și profiturile înaintea respectării legilor americane.

Procurorii au declarat că Binance a folosit un model de „Vest Sălbatic” care a salutat infractorii și nu a raportat peste 100.000 de tranzacții suspecte cu grupuri teroriste desemnate, inclusiv Hamas, al-Qaeda și Statul Islamic.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.