Acasă Comunicate de presă Focarul de COVID-19 de la SAMU Râșcani: CNAMUP nu spune nici astăzi...

Focarul de COVID-19 de la SAMU Râșcani: CNAMUP nu spune nici astăzi câți lucrători medicali s-au infectat cu noul coronavirus

0

Reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), care au declarat că luni, 27 aprilie, că vor anunța numărul lucrătorilor medicali din cadrul Substației de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) Râșcani care au fost infectați cu noul coronavirus, nu menționează acest fapt în comunicatul emis marți, 28 aprilie.

Ieri, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, spunea că este vorba despre „14 cazuri în rândul lucrătorilor medicali”.

Pe de altă parte, soția unui lucrător medical din instituția respectivă a declarat pentru ZdG că, de fapt, ar fi peste 60 de angajați infectați.

,,Noi vom reveni cu un comunicat mâine. Nu pot da o cifră și să vă inducem în eroare”, a menționat ieri purtătoarea de cuvânt a CNAMUP, Vladislava Cebanu.

Comunicatul emis astăzi de CNAMUP:

„De la data 27.04.2020 Substația de Asistență Medicală Urgentă Rîșcani din cadrul Departamentului regional de AMU Chișinău a fost plasată în carantină. Toți colaboratorii IMSP CNAMUP din cadrul SAMU Rîșcani respectă regimul de autoizolare pe parcursul următoarelor două săptămâni. Menționăm faptul că personalul medical infectat cu COVID-19 se află în instituțiile medicale spitalicești pentru tratamentul corespunzător. Persoanele care au rezultatele negative la prezența Coronavirusului de tip nou au fost plasate sub regim restricționat pentru a evita posibilitatea infectării și răspândirii virusului COVID-19. IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească aduce la cunoștință că solicitările vor fi deservite de echipele de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Ciocana și Centru al Departamentului regional de AMU Chișinău. Toată populația este asigurată cu acordarea primului ajutor medical calificat și va beneficia de servicii medicale la etapa de prespital”.

Conform ultimelor informații oficiale, în total, peste 800 de angajați din sistemul medical din R. Moldova au fost infectați cu noul coronavirus.


zdg

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.