Acasă Justiţie Finanțarea ilegală a partidelor: Cei trei lideri raionali, plasați în arest

Finanțarea ilegală a partidelor: Cei trei lideri raionali, plasați în arest

0

Cei trei lideri raionali reținuți pe 10 octombrie de ofițerii Inspectoratului Național pentru Investigații (INI) și ai Procuraturii Anticorupție (PA) au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, conform unui anunț al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

„Judecătorul de instrucție a admis demersul Procuraturii Anticorupție și a aplicat măsura preventivă – arest preventiv pe un termen de 30 de zile în privința celor trei persoane reținute,” a declarat sursa citată.

Operațiunea care a condus la reținerea liderilor raionali a fost desfășurată între 8 și 10 octombrie, având loc la nivel național. În timpul acestei acțiuni, au fost efectuate 115 percheziții la lideri raionali, președinți de sector și activiști, toți suspectați de implicare într-o rețea de spălare de bani și de constituire a unei organizații criminale.

În plus, este important de menționat că autoritățile au descoperit recent rețele dedicate coruperii alegătorilor, coordonate de susținătorii lui Ilan Șor. Potrivit unui raport elaborat de autoritățile de la Chișinău, peste 130.000 de persoane au fost implicate în scheme de influențare a alegerilor, incluzând recompense financiare și promisiuni electorale.

Această situație subliniază gravitatea fenomenului corupției în politica moldovenească și determinarea autorităților de a lua măsuri ferme împotriva acestor practici ilegale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.