Acasă Diverse FIFA şi ONU au lansat o campanie împotriva trucării de meciuri

FIFA şi ONU au lansat o campanie împotriva trucării de meciuri

0

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) şi Biroul ONU împotriva Drogurilor şi Criminalităţii (UNODC) au lansat o campanie menită să-i încurajeze pe reprezentanţii acestui sport „să vorbească împotriva trucării de meciuri”. Campania „îşi propune să-i sensibilizeze pe jucători, antrenori şi oficiali în legătură cu platformele confidenţiale disponibile pentru a anunţa că au fost abordaţi de persoane suspectate de trucarea de meciuri şi să-i încurajeze să vorbească pe toţi cei din lumea fotbalului care este posibil să fi fost abordaţi”, a indicat FIFA, transmite SafeNews.md cu referire la Agerpres.

Mai mulţi jucători şi oficiali, printre care fosta arbitră germană Bibiana Steinhaus, şi-au exprimat susţinerea pentru această campanie.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a salutat colaborarea între cele două instituţii: „Această nouă campanie comună a FIFA şi UNODC, la câteva săptămâni după semnarea memorandumului de înţelegere, este un mesaj puternic despre angajamentul şi hotărârea noastră absolută de a elimina trucarea meciurilor şi corupţia din fotbal”.

„În această perioadă fără precedent marcată de pandemia de COVID-19 este esenţial să colaborăm cu parteneri ca UNODC pentru a garanta că jucătorii, antrenorii şi oficialii au încrederea necesară pentru a vorbi despre trucarea de meciuri şi despre orice altă problemă de integritate”, a adăugat Infantino.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.