Acasă Social Feribotul de la Molovata poate fi înlocuit. Autoritățile caută bani

Feribotul de la Molovata poate fi înlocuit. Autoritățile caută bani

0

Feribotul care face legătura între satele Molovata, din dreapta Nistru și Molovata Nouă din stânga Nistrului, ar putea fi înlocuit cu unul nou. Asta pentru că cel din prezent prezintă un grad înalt de uzură. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Natalia Gavrilița, care a fost joi în stânga Nistrului, împreună cu vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, transmite SafeNews.md cu referire la Publika.md

Într-o postare pe Facebook, Gavrilița scrie că a solicitat Biroului de Reintegrare să identifice soluții pentru achiziționarea unui pod plutitor. 

„Bacul e vital pentru locuitorii din 6 localități aflate sub controlul autorităților constituționale din platoul Cocieri al raionului Dubăsari. De activitatea feribotului este direct legat și accesul oamenilor din raionul Dubăsari la serviciile publice, inclusiv Secţia situaţii excepţionale, Casa teritorială de asigurări sociale, Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă – toate aceste instituții avându-și sediul în satul Cocieri”, se arată în postare. 

Feribotul transportă anual 110–120 mii tone de mărfuri și 100–110 mii de cetățeni de pe un mal pe altul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.