Acasă Alegeri 2020 Felicitare pentru Maia Sandu! Iohannis: ”Cetățenii au ales continuarea drumului european și...

Felicitare pentru Maia Sandu! Iohannis: ”Cetățenii au ales continuarea drumului european și democratic. România, alături de R. Moldova”

0

Și Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu pentru faptul că a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Într-o postare pe twitter, șeful statului român spune că cetățenii au ales astfel ”continuarea drumului european și democratic”.

”O felicit pe @sandumaiamd pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din #RepublicaMoldova! Cetățenii au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Rep. Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a transmis Iohannis.

Candidata pro-europeană Maia Sandu a câștigat duminică, 15 noiembrie, alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, devenind prima femeie președinte din istoria țării. În vârstă de 48 de ani, Maia Sandu devine șef al statului învingându-l pe actualul președinte, socialistul Igor Dodon, cu un scor de peste 57%.

Astfel, datele centralizate de Comisia Electorală Centrală de la Chișinău, după numărarea a peste 99% din voturi, Maia Sandu a fost votată de 57% dintre alegători, în timp ce contracandidatul său Igor Dodon a fost votat de 43%.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.