Acasă Social Fără panică: Deplasări ale tehnicii militare pe drumurile din țară

Fără panică: Deplasări ale tehnicii militare pe drumurile din țară

0

Ministerul Apărării informează cetățenii despre un nou exercițiu militar bilateral care va avea loc pe teritoriul R. Moldova.

Potrivit autorităților, este vorba despre exercițiul militar „Swift Response-2024”, care se desfășura în perioada 9-16 mai, timp în care vor avea loc mai multe deplasări ale unităților de tehnică militară pe drumurile naționale din centrul și nordul R. Moldova,.

Antrenamentele care vor include salturi cu parașuta și trageri de luptă din armamentul ușor de infanterie, au ca scop dezvoltarea capabilităţilor şi creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă.

Totodată, pentru salturile cu parașuta, vor fi implicate și două aeronave militare C-130 Hercules, din cadrul comandamentului SUA în Europa și Africa. Toate măsurile de siguranță necesare în timpul antrenamentelor vor fi respectate fără a perturba activitatea publică.

Exercițiul „Swift Response-2024”, face parte din exercițiul multinațional „Defender Europe 24” și are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2024.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.