Acasă Anticipate 2021 Fără diaspora și Transnistria: Cum ar fi arătat tabloul voturilor

Fără diaspora și Transnistria: Cum ar fi arătat tabloul voturilor

0

Diaspora a votat masiv pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), iar majoritatea cetățenilor din regiunea Transnistreană au aplicat ștampila pentru Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS).Între timp, majoritatea oamenilor care au votat pentru Partidul Șor sunt stabiliți în țară. Ne-am propus să facem un experiment și să îți prezentăm cum ar fi avut să arate votul moldovenilor dacă nu exista diaspora și Transnistria, transmite SafeNews.md cu referire la Agora.md.

Pentru asta am scăzut din numărul total de voturi acumulat de fiecare candidat numărul de voturi de peste hotare și din regiunea Transnistreană.

Spre exemplu, pentru PAS, în total, au votat  774 754 de moldoveni. În diasporă, formațiunea a obținut 211.830 de voturi, iar în Transnistria – 3 828.  Astfel, dacă pentru PAS nu se vota deloc în străinătate și în stânga Nistrului, partidul obținea 588 272 de voturi.

Să trecem la BECS, care a acumulat, în total, 398 675 de voturi. În diasporă, pentru bloc au votat 5.228 de persoane, iar în regiunea Transnistreană – 17 526 de voturi. Astfel, fără sufragiile din cele două părți, formațiunea ar fi obținut 375.921 de voturi.

În cazul Partidului Șor, care a obținut la acest scrutin parlamentar 84 187 de voturi, ar fi obținut fără diaspora și fără Transnistria puțin peste 81 de mii de voturi.

Amintim că, în urma scrutinului din 11 iulie, PAS a obținut majoritate parlamentară cu 63 de mandate. BECS a intrat în legislativ cu 32 de mandate, iar PP Șor cu 6.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.