Acasă Anticipate 2021 Facilități la eliberarea buletinului pentru cetățenii cu drept de vot

Facilități la eliberarea buletinului pentru cetățenii cu drept de vot

0

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că va asigura confecționarea buletinelor de identitate cetățenilor cu drept de vot, în baza tuturor cererilor depuse în perioada 11 iunie – 8 iulie inclusiv, până la data de 9 iulie 2021 și în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.

Reprezentanții ASP au menționat că cetățenii Republicii Moldova, care vor solicita buletinul de identitate în zilele de vineri și sâmbătă înainte de ziua desfășurării scrutinului electoral, vor putea obține la momentul adresării în aceste zile, buletinul de identitate provizoriu, care se va elibera cu plată, conform tarifului stabilit.

„Potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 966/2020 cu privire la serviciile prestate de Agenţia Servicii Publice, serviciul pentru eliberarea buletinului de identitate provizoriu se prestează, în mod gratuit, cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot, aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova, în cazul în care în ziua desfăşurării scrutinului electoral nu deţin act de identitate valabil necesar pentru efectuarea votării în condiţiile legii”, au precizat reprezentanții ASP.

În vederea organizării eficiente a procesului de asigurare din timp cu acte de identitate, cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt îndemnați să verifice valabilitatea actelor de identitate pe care le dețin și să se adreseze la centrele multifuncționale ale ASP pentru obținerea actelor valabile până la data desfășurării scrutinului electoral din 11 iulie 2021.

„De asemenea, sugerăm administraţiei instituţiilor penitenciare şi a izolatoarelor de urmărire penală, instituţiilor de asistenţă socială sau medico-sanitare specializate, să întreprindă măsuri pentru asigurarea cu buletine de identitate cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în instituţiile respective”, au adăugat reprezentanții ASP.

Programarea prealabilă se efectuează prin intermediul paginii oficiale a Agenției www.asp.gov.md sau telefonic la numerele de contact ale centrelor multifuncționale, precum și prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

Numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor la etapa încheierii procedurii de actualizare a listelor electorale este de 3.282.837, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC).

Municipiul Chișinău are cel mai mare număr de alegători dintre-o unitate administrativ-teritorială – 642.574.

Din numărul total de alegători:

– 2.786.446 sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II din republică;

– 237.700 – nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării;

– 258.691 – cetățenii cu drept de vot care au domiciliu înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităților constituţionale ale Republicii Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.