Acasă Social Explicația pentru numărul foarte mic de noi infectați anunțat de Paște

Explicația pentru numărul foarte mic de noi infectați anunțat de Paște

0
, Image: 504430504, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Claudio Rampinini / Alamy / Alamy / Profimedia

Săptămâna trecută, numărul infecţiilor cu coronavirus a scăzut cu aproape o treime faţă de săptămâna precedentă: de la 3.242 până la 2.239 de cazuri. Acesta reprezintă mai mult de jumătate din numărul de cazuri decât acum două săptămâni – 4.680 de îmbolnăviri.

Potrivit Infotag, numărul total de cazuri de infecţie COVID-19 în Moldova pe toată durata pandemiei este de 251.378.

Acest lucru este dovedit de datele publicate marţi de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. Cifrele includ rezultatele din ultimele opt zile, inclusiv de pe 3 mai, când a fost zi liberă. 

În legătură cu Paştele, laboratoarele private nu au funcţionat zilele trecute. 

Prin urmare, luni au fost efectuate doar 620 de teste şi au fost depistate 43 de cazuri noi de COVID-19. Aceasta este cea mai mică cifră de la începutul anului.

În ultimele două luni, numărul de teste efectuate a crescut până la cinci mii şi mai mult pe zi, iar rata rezultatelor pozitive a scăzut la 10% din numărul total de teste efectuate. 

Săptămâna trecută, numărul testelor efectuate de la începutul pandemiei a depăşit un milion: un milion şi trei mii de teste au fost efectuate, inclusiv 28 de mii săptămâna trecută.

Numărul persoanelor care au fost recuperate după COVID-19, săptămâna trecută, a scăzut cu aproape 40%, au fost recuperate 3 811 persoane. 

În acelaşi timp, numărul celor vindecaţi a fost de 1,5 mai mare decât numărul cazurilor de infecţie pe parcursul săptămânii. De la începutul pandemiei, 241.216 persoane au fost vindecate de COVID-19.

Rata mortalităţii, de asemenea, a scăzut de la 159 până la 120 de pacienţi. Numărul total de decese cauzate de COVID-19 este de 5.850.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.