Acasă Extern Expert ucrainean: Militarii ruși din Transnistria pot provoca zgomot

Expert ucrainean: Militarii ruși din Transnistria pot provoca zgomot

0

Expertul ucrainean Oleg Jdanov consideră că „militarii ruşi staţionaţi în Transnistria pot face mult zgomot acolo, dar nu vor deschide un alt front”.

Potrivit Infotag, el a spus într-o emisiune a portalului ucrainean Politeka OnLine că „din partea Rusiei, aceasta ar fi o altă aventură”.

În opinia sa, „Moldova nu are nicio ameninţare externă”.

„Moldova este o enclavă, fiind cuprinsă între Ucraina şi România. Rusia nu are nicio şansă acolo. Pentru ca Rusia să poată desfăşura ceva în Moldova, trebuie să străpungă un coridor: fie aerian, fie terestru. Este clar că România este membră NATO.

Ce rămâne? Singurul moment este că există acolo un port Giurgiuleşti la Dunăre, care a fost creat în urma schimbului de teritorii dintre Moldova şi Ucraina, pentru a facilita aprovizionarea republicii. Dar Delta Dunării mai trebuie şi penetrată”, a menţionat expertul.

Totodată, el a subliniat că „există o ameninţare internă în ţară”, întrucât „Moldova are o societate destul de pro-rusă”.

„Până de curând, propaganda rusă era în plină desfăşurare acolo. Mulţi întreţin legături cu Rusia, iar armata şi poliţia Moldovei nu reprezintă o forţă militară sau specifică”, a conchis Oleg Jdanov.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.