Acasă Social Expert: Moldova este pe cale de a trece spre o climă mediteraneeană

Expert: Moldova este pe cale de a trece spre o climă mediteraneeană

0

Moldova este pe cale de a trece spre o climă mediteraneeană. Asta afirmă specialiștii în domeniul protecției mediului, care s-au întrunit astăzi într-o conferință on-line pentru a discuta despre cum schimbările climatice afectează fondul forestier al țării noastre. Spre deosebire de alte țări, în Moldova vegetația forestieră are capacitatea de a se extinde de la sine, susține Dumitru Galupa, directorul Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice, transmite SafeNews.md cu referire la Agora.

„Dacă nu ar fi influența umană, am avea mai multe păduri, fără eforturi prea mari”, afirmă Galupa.

Specialiștii mai spun că în țara noastră lipsește un sistem integrat de monitorizare al fondului forestier, ce ar spori eficiența controalelor tăierilor ilicite. Concentrarea pârghiilor de control doar într-o singură structură nu e calea cea mai corectă, în opinia dlui Galupa, ci dezvoltarea fondului forestier comunal și a celui privat.

Ina Coșeru, președinta Asociației, a menționat că în vederea conservării resurselor acvatice, plantarea fâșiilor forestiere s-a dovedit a fi mai eficientă decât activitățile de salubrizare și educație ecologică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.