Acasă Social Expert, despre conflictul transnistrean: Puțin probabil că vor urma schimbări

Expert, despre conflictul transnistrean: Puțin probabil că vor urma schimbări

0

Este puţin probabil că după venirea la guvernare în Moldova a noilor forţe police în procesul de reglementare a conflictului transnistrean vor urma careva schimbări radicale. Potrivit agenţiei Infotag, această opinie a fost exprimată de expertul ucrainean Leonid Litra în cadrul programului „Drumuri spre libertate” de la Radio Europa Liberă.

El constată „dezamăgirea Tiraspolului” în victoria partidului pro-prezidenţial PAS la alegeri şi susţine că, în ceea ce priveşte soluţionarea conflictului transnistrean, nu ar trebui să ne aşteptăm la decizii rapide.

„Moldova caută oportunităţi pentru a soluţiona paşnic acest conflict. Şi aceste decizii sunt întotdeauna cele mai dificil de luat. Respectiv, nu cred că ar trebui să ne aşteptăm la schimbări radicale în acest sens, în timpul mandatului Maiei Sandu”, a spus expertul.

În acelaşi timp, el consideră că se va observa dezvoltarea în direcţia controlului comun pe secţiunea transnistreană a frontierei moldo-ucrainene.

„Atât Maia Sandu, cât şi Volodymyr Zelenskyy intenţionează să lupte împotriva fluxurilor de contrabandă”, a spus Litra.

În acelaşi timp, expertul „nu vede oportunităţi de a schimba formatul de reglementare fără participarea Rusiei”.

„Rusia este sceptică vizavi de victoria Maiei Sandu, o acceptă pentru că nu există altă alegere. Nu îi vor oferi niciun „cadou” şi nici nu vor construi o relaţie aşa cum a fost cu Dodon”, spune Litra.

Potrivit lui, Sandu va fi, de asemenea, atentă în relaţiile cu Federaţia Rusă, încercând să „se concentreze pe problemele economice şi sociale”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.