Acasă Extern Expert: Decizia lui Emmanuel Macron să dizolve Parlamentul, riscantă

Expert: Decizia lui Emmanuel Macron să dizolve Parlamentul, riscantă

0

Președintele Franței, Emmanuel Macron, ar putea crea o alianță lărgită cu mai multe partide, iar funcția de prim-ministru ar putea fi cedată altui partid, după ce formațiunea sa a luat un rezultat slab la alegerile europarlamentare. Este scenariul care ar putea fi aplicat la Paris și despre care vorbește și expertul în relații internaționale, Grigore Guzun.

Potrivit acestuia, decizia anunțată de Macron, de a dizolva Parlamentul și a convoca alegeri legislative anticipate, a fost una riscantă, scrie moldova1.md.

„Da, este o decizie riscantă, dar, după cum spunea însuși președintele Macron, riscul face parte din ADN-ul politicii franceze, sugerând că, de fapt, el este pregătit pentru orice scenariu. Este puțin probabil ca la alegerile din 30 iunie și 7 iulie să câștige o majoritate absolută extremiștii de dreapta”, a spus Grigore Guzun.

Partidul lui Marine Le Pen, Rassemblement National, este considerat extremist. Ideea de a o vedea pe Le Pen la Élysée este privită cu groază la Bruxelles, notează Politico. Guzun crede că formațiunea condusă de aceasta va fi totuși în opoziție.

„Eu cred că, cel mai probabil, după aceste alegeri, președintele Macron va crea o alianță lărgită cu mai multe partide, iar funcția de prim-ministru va fi cedată unui alt partid și mișcarea Renașterii Naționale a lui Marine Le Pen va fi în opoziție, o opoziție puternică”, a declarat expertul în relații internaționale.

Campania oficială a alegerilor legislative din Franța va demara pe 17 iunie și se va încheia pe 28 iunie, pentru primul tur de scrutin prevăzut să aibă loc duminică, 30 iunie. Al doilea tur va avea loc pe 7 iulie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.