Acasă Exclusiv EXCLUSIV// PR pentru premierul Chicu sau dorința de a face față pandemiei?...

EXCLUSIV// PR pentru premierul Chicu sau dorința de a face față pandemiei? Cum reprezențanții Guvernului (nu)caută echipament pentru protecția medicilor

0

În timp ce autoritățile au achitat câte 54 de lei pentru vizierile din China, care într-un final ”au dispărut” pe drum, Guvernul Chicu se arată să căute noi soluții. O face, însă, doar pe facebook, nu și în realitate. Deși a găsit o ofertă mult mai ieftină, chiar de la producătorii locali, Guvernul pare să ignore propunerile.

Recent, premierul Chicu a anunțat că cele 200 de mii de viziere, achiziționate de Centrul de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, printr-un contract încheiat cu o companie din China, au ”dispărut” pe drum. Deși cheltuielile statului au fost de 10 800 000 lei, autoritățile așa și nu au mai dat de capăt.

Numărul medicilor infectați cu noul coronavirus crește alarmant, fapt care ar fi trebuit în primul rând să-ngrijoreze autoritățile. Acest lucru se întâmplă decât public, altfel spus de ”ochii lumii”, or acțiunile guvernanților demonstrează contrariul.

Recent, unii producători de viziere din țara noastră, s-au arătat dispuși să acopere cererea de 200.000 de viziere la preț de 35 lei. Anunțul pare să nu-l fi lăsat indiferent nici pe premierul Ion Chicu, care a și comentat postarea unuia dintre producătorii locali, făcută publică pe pagina de facebook.



În urma acestui comentariu, premierul Ion Chicu s-a ales cu zeci de aprecieri și sute de comentarii de laudă a gestului său, din partea internauților. Echipa SafeNews.md a luat legăra cu producătorul în cauză care a confirmat faptul că guvernul a delegat un reprezentant cu care să discute.

”Am fost telefonată de un reprezentat al ministerului, s-a prezentat cu numele Gheorghe. După ce i-am înaintat propunerea, acesta a menționat că la moment nu au nevoie de o nouă achiziție, dar a promis să revină în caz că apare necesitatea.”, ne-a spus producătorul.

Grupul local de producători ar fi specificat că are capacitatea de a asigura cu numărul necesar de viziere, iar prețul este de 35lei/bucată, ceea ce ar însemna un preț mult mai mic decât cel achiziționat din China.

”Ulterior, din discuții, convenisem să revenim la subiect a doua zi. L-am telefonat de câteva ori, în diferite perioade de timp, pentru că mă gândeam că poate o fi fiind prins în alte treburi. Acesta însă nu a răspuns și nici nu a mai revenit cu un apel nici până în ziua de astăzi.”, a declarat dezămăgit producătorul.

În speranța că vor primi un răspus din partea autorităților, producătorii au realizat numărul necesar de viziere, acum, însă aceștia nu au unde le realiza.

Anterior, Renato Usatâi a declarat că ”unii încearcă să facă averi pe timp de criză, prin procurarea vizierilor cu 54 lei/bucata”, în replică Ion Chicu l-a amenințat că-l va da în judecată pentru calomnie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.