Acasă Exclusiv EXCLUSIV// Interese ale conducătorilor ”INTEGRI” ai Procuraturii Generale. I Parte

EXCLUSIV// Interese ale conducătorilor ”INTEGRI” ai Procuraturii Generale. I Parte

0

Deși acțiunile catalogate drept conflict de interese sunt acțiuni ce pot fi pedepsite conform Codului penal al Republicii Moldova, se pare că nu toți cetățenii acestei țări sunt pasibili de a fi sancționați pentru asftel de infracțiuni, mai ales atunci când vine vorba despre persoane cu funcții înalte. Portalul SafeNews.md și-a propus să descopere fațetele nevăzute ale infracților comise de cei care ar trebui să stea la straja respectării legii, prezentând publicului larg informații documentate.

I PARTE

Iurie Perevoznic, adjunct PG

Iurie Perevoznic Adjunct al Procurorului General

Acesta a revenit la Procuratura Generală, după ce a lucrat o perioadă avocat. Anterior a ocupat funcțiile de şef adjunct al Secţiei investigaţii financiar-economice a Procuraturii Generale și şef interimar al Secţiei minori şi drepturile omului din cadrul Procuraturii Generale.

Din decembrie 2019, adjunctul procurorului general, beneficiază de un salariu de funcție lunar de peste 32 mii lei, plus diferite prime. Conform Declarației de avere și interese personale din 2019, deține un apartament de cca 55 mp, privatizat în anul 2005, și un automobil achiziționat în 2010 cu 72 mii lei.

Ruslan Perevoznic – procuror

Fiul său Ruslan Perevoznic – procuror în Procuratura sectorului Buiucani, mun. Chișinău, numit prin ordinul Procurorului General nr. 969-p din 01 octombrie 2014, recent a fost delegat la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Cu toate că aparent este un conflict de interese, ordinul a fost semnat de însăși procurorul general Alexandr Stoianoglo. Nemaivorbind de faptul că la concucerea PCCOCS se află Ion Caracuian, cumătrul altui adjunct, Ruslan Popov.

Delegarea lui Ruslan Perevoznic a fost făcută în data de 23 martie curent, potrivit ordinului în posesia căruia a intrat portalul SafeNews.md.

Potrivit actului, cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese prevăzut de Art. 12 ale Legii nr. 133/2016 privind declararea averii și intereselor personale, Iurie Perevoznic facând parte din conducerea Procuraturii Republicii Moldova, prin dispoziția lui Stoianoglo, având prima semnatură pe acte administrative cât și contabile, fiind reponsabil inclusiv de gestionarea finanțelor Procuraturii Republicii Moldova, i-a achitat feciorului procuror un salariu lunar de peste 27 mii lei, plus premiale.

Totodată, conform Declarației de avere și interese personale din 2017, Ruslan Perevoznic, la vârsta de doar 26 ani, deținea cota parte în patru apartamente, toate obținute în baza contractelor de vânzare-cumpărare.

Impreună cu soția, fiul adjunctului lui Stoianoglo, a acumulat în anul 2019 venituri de peste 600 mii lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.