Acasă Dosare de rezonanță EXCLUSIV// Fratele lui Viorel Morari, Oleg Morari – scos de sub urmărire...

EXCLUSIV// Fratele lui Viorel Morari, Oleg Morari – scos de sub urmărire penală din lipsa probelor pentru înaintarea învinuirii. De ce tac autoritățile

1796
0
ads

Oleg Morari, fratele procurorului-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari, a fost scos de sub urmărire penală. O ordonanță în acest sens a fost dispusă, la data de 16 martie curent, de către procurorul pentru misiuni speciale în Procuratura Generală, Carolina Vidrașcu-Brînza.

Unul dintre apărătorii familiei Morari, avocatul Sergiu Moraru a declarat pentru portalul SafeNews că scoaterea de sub urmărire penală a lui Oleg Morari a fost dispusă în mod tardiv pe timp de stare de urgență, fără cumunicare publică și asta pentru că organul de urmărire penală nu au găsit probe pentru înaintarea învinuirii.

”Scoaterea de sub urmărire penală denotă lipsa probelor pentru a fi înaintată învinuirea. Constatăm un paradox dintre declarațiile de la briefing-ul de presă al Procurorului General unde au fost aduse acuzații grave și rezultatele urmăririi penale, ce infirmă alegațiile d-lui Stoianoglo. Mai mult decât atât, vreau să atrag atenția și asupra faptului că inițierea investigației și acuzațiile grave cu încălcarea principiului nevinovăției s-au făcut cu mare tam-tam fiind organizate și conferințe de presă pe seama acestui subiect, iar scoaterea de sub urmărire penală a fost făcută tardiv pe timp de stare de urgență, cu informarea întârziată și fără comunicare publică.”, a menționat apărătorul Sergiu Moraru.

SafeNews amintește că în cadrul urmăririi penale, în care fostul șef de la Procuratura Anticorupție și fratele său Oleg Morari fiind vizați într-un dosar de îmbogățire ilicită, au fost realizate percheziții atât la domiciliile persoanelor vizate, cât și la personele apropiate acestora.

Citește și: Dosarul Viorel Morari 2: Ce au ridicat procurorii în urma descinderilor?

Vezi și articolul: EXCLUSIV // Noi percheziții efectuate astăzi în dosarul Morari 2. Cum arată locuințele de ”lux” ale familiei // FOTO 

Potrivit dezvăluirilor făcute de Stoianoglo în cadrul unui briefing, procurorii au constatat că mama, fratele și cumnata lui Viorel Morari, care au înființat și administrat SRL Irarom Grup, fondată în 2013, ar fi investit în activitatea de întreprinzător mijloace financiare ce au depășit substanțial veniturile înregistrate oficial la instituțiile abilitate de stat.

Totodată, procurorii i-au incriminat fostului șef de la Procuratura Anticorupție că mama sa, care a avut timp de doi ani venituri oficiale de doar 2.500 de lei, în 2014 a efectuat nouă tranzacții de depunere a numerarului pe contul bancar al firmei „pentru majorarea capitalului statutar” în sumă totală de 3,8 milioane de lei.

Acest lucru, însă a fost negat de către administratorul firmei, Oleg Morari, care a prezentat jurnaliștilor acte ce demonstrează declararea banilor agonisiți pe parcursul anilor în care el împreună cu părinții săi au fost plecați la muncă peste hotare. Mai mult decât atât, Oleg Morari a prezentat și copiile declarațiilor din 2012 privind disponibilul mijloacelor bănești.

Viorel Morari a declarat că dosarul penal pe numele său ar fi o comandă politică după ce a decis să repornească dosarul penal privind presupusa finanțare a Partidului Socialiștilor din stăinătate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here