Acasă Justiţie EXCLUSIV // DOC // O nouă sesizare la Curtea Constituțională: Sub ”lupă”...

EXCLUSIV // DOC // O nouă sesizare la Curtea Constituțională: Sub ”lupă” Legea privind piața produselor petroliere

1

O nouă sesizare la Curtea Constituțională. De această dată, Înalta Curte este solicitată să se expună asupra constituționaliții Legii nr.54 sin 9 aprilie 2021 pentru modificarea și completarea Legii privind piața produselor petroliere nr.461 din 30 iulie 2001. Sesizarea a fost depusă de către deputații Andrian Candu și Vladimir Cebotari, la 7 iunie curent.

Potrivit autorilor sesizării, prevederile actului normativ încalcă cumulativ câteva articole ale Constituției Republicii Moldova.

Astfel, deputații solicită:

  • 1. Declararea admisibilității prezentei sesizări
  • 2. Suspendarea până la soluționarea în fond a cauzei, a acțiunii Legii nr.54 sin 9 aprilie 2021 pentru modificarea și completarea Legii privind piața produselor petroliere nr.461 din 30 iulie 2001
  • 3. Declararea neconstituționalității Legii nr.54 sin 9 aprilie 2021 pentru modificarea și completarea Legii privind piața produselor petroliere nr.461 din 30 iulie 2001

sesizare CC_2021.06.07 (1) by SafeNews

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.