Acasă Exclusiv EXCLUSIV// Circumstanțe noi în cazul demiterii directorului SCR: Manipulare sau Urgență

EXCLUSIV// Circumstanțe noi în cazul demiterii directorului SCR: Manipulare sau Urgență

3

Ordinul de destituire din funcție a ex-directorului Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a fost pregătit cu o zi înainte de a fi făcut public de către prim-ministrul Ion Chicu, adică înainte de ședința Comisiei Situații Excepționale din 24 martie 2020, când ar fi fost luată decizia. Acest fapt este demonstrat de o scurtă analiză a ordinului cu pricina.

La data de 24 martie curent, mai exact în jurul orei 19:30, premierul Ion Chicu anunță în cadrul declarațiilor de după ședința Comisiei Situații Exceptionale că directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru a fost eliberat din funcție și înlocuit cu un nou șef.

” Pentru a spori capacitățile Spitalului Clinic Republican de a face față provocării în domeniul epidemiologic, a fost luată decizia de către comisia respectivă, de a opera modificări la nivelul managementului acestei instituții, deci va fi înlocuit directorul actual.”, își argumenta acțiunea premierul Chicu.

La ceva timp distanță, adică la ora 20:58, pe site-ul oficial al Guvernului Republicii Moldova, este publicat și comunicatul de presă: Ion Chicu a convocat Comisia pentru Situații Excepționale, iar la sfârșitul comunicatului este prezentată și DISPOZIȚIA nr. 4 din 24 martie 2020, prin care este dispusă eliberarea din funcție a directorului SCR, Anatol Ciubotaru.

S-ar părea că lucrurile decurg după ”scenariu”. Totuși, o scurtă analiză a actului ce reprezintă dispoziția cu pricina, ne demonstrează că ordinul privind destituirea din funcție a lui Ciubotaru a fost pregătit cu o zi înainte, mai exact pe 23 martie 2020. Mai mult decât atât, metadatele fișierului arată în dreptul redactorului – Diakov.

SafeNews amintește că decizia de destituirea a lui Anatol Ciubotaru a fost luată după ce, în aceeași zi, Ministerul Sănătății a confirmat că 4 medici din cadrul Spitalului Republican sunt suspecți de infecție cu COVID-19, iar „directorul, fără să informeze după procedură MSMPS și ANSP, a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat”. Peste câteva zile, ministrul Sănătății a confirmat că testele au confirmat că medicii sunt infectați.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

3 COMENTARII

  1. шо за долбоебы постят подобное ?дьков это чел что делает репаки https://diakov.net/ !!))))))))))))))))))))))) другие дятлы спалились что у них ПО пиратское !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.