Acasă Comunicate de presă Ex șefa-casei din cadrul filialei unei bănci, condamnată și luată sub strajă...

Ex șefa-casei din cadrul filialei unei bănci, condamnată și luată sub strajă din sala de judecată. A sustras din casă peste 3,5 mln lei

0

Ex-șefa casei sucursalei Râșcani a unei instituții financiar-bancare a fost condamnată la 5 ani și 7 luni închisoare, aceasta fiind luată sub strajă din sala de judecată, informează un comunicat al Procuraturii Generale.

Potrivit PG, sentința a fost dictată după ce Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție i-a demonstrat vina de comiterea infracțiunii de delapidare a averii străine în proporții deosebit de mari.

 Potrivit probatoriului, în intervalul lunilor februarie – iunie 2020, activând în calitate de șef-casă a unei instituții bancare și având acces liber la mijloacele financiare încredințate, inculpata a sustras din casa instituției financiare peste 3,5 milioane de lei. Atât în cadrul urmăririi penale, cât şi la faza cercetării judecătorești, inculpata şi-a recunoscut vina, declarând că a avut nevoie de acești bani pentru a achita serviciile unei clarvăzătoare.

 Pe lângă pedeapsa închisorii, instanța a dispus încasarea din contul inculpatei în folosul instituției bancare a prejudiciului cauzat prin infracțiune. Întru recuperarea mijloacelor delapidate, la demersul procurorului, a fost aplicat sechestru pe bunurile imobile ale inculpatei, sechestru menținut și prin sentința instanței de judecată. 

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

 PG precizează că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.