Acasă Justiţie Ex-ambasadorul Andrei Neguța a fost transferat în penitenciar

Ex-ambasadorul Andrei Neguța a fost transferat în penitenciar

76
0
ads

Magistrații Curții de Apel Chișinău au decis schimbarea măsurii aplicate în cazul fostului Ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, reținut la finele anului 2020 în dosarul contrabandei de anabolizante și plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md.

Curtea de Apel Chișinău a schimbat măsura aplicată în cazul lui Andrei Neguță din arest la domiciliu în arest preventiv în penitenciar.

Purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur, ne-a spus că fostul Ambasador a fost plasat în arest preventiv în penitenciar marți, 12 ianuarie.

La 30 decembrie, procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul Ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, reținut în dosarul contrabandei de anabolizante. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.

Potrivit PCCOCS, la moment, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare.

Pentru infracțiunile incriminate fostului Ambasador legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here