Acasă Economic Eurodeputatul Mureșan: Asistența macrofinanciară de 150 de milioane de euro pentru R....

Eurodeputatul Mureșan: Asistența macrofinanciară de 150 de milioane de euro pentru R. Moldova a fost adoptată de Comisia de comerț internațional

0

Comisia de comerț internațional a Parlamentului European a adoptat asistența macrofinanciară de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova, anunță europarlamentarul român, Siegfried Mureşan, co-preşedinte al Comitetului parlamentar de asociere UE-RM.

Urmează doar votul în plenul Parlamentului European, săptămâna viitoare, după care banii vor ajunge în Republica Moldova, precizează europarlamentarul.

„Republica Moldova se confruntă atât cu o criză generată de pandemia de COVID-19, cât și cu o criză energetică și o criză a refugiaților cauzată de războiul din Ucraina. De aceea, este important ca Uniunea Europeană să ajute cât mai mult și mai repede autoritățile de la Chișinău.
Astfel, la propunerea mea, Comisia pentru bugete a renunțat luna trecută la avizul pe această asistență și am ajuns mai repede la adoptarea ajutorului în Comisia pentru comerț internațional, comisie decidentă. Asistența este formată din 120 milioane euro împrumuturi pe termen mediu în condiții de finanțare favorabile și 30 de milioane granturi. Ea ar urma să fie virată în trei tranșe, între 2022 și 2024”, a declarat Siegfried Mureşan.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.