Acasă Extern Eurodeputata acuzată de corupție va rămâne în arest preventiv încă o lună

Eurodeputata acuzată de corupție va rămâne în arest preventiv încă o lună

0

Justiția din Belgia a dat dispoziție, joi, pentru menținerea în arest preventiv a eurodeputatei Eva Kaili, inculpată într-o anchetă de corupție care a implicat Qatar și care a provocat deja demiterea acesteia din funcția de vicepreședintă a Parlamentului European.

Camera Consiliului din Bruxelles, în fața căreia Kaili s-a prezentat la 11 zile de la arestarea sa, a refuzat cererea apărării de plasare a eurodeputatei în arest la domiciliu și a „prelungit arestul preventiv cu o lună”, a anunțat parchetul federal belgian într-un comunicat, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro.

Avocații Evei Kaili au la dispoziție 24 de ore pentru a contesta decizia. Eva Kaili, partenerul său de viață, Francesco Giorgi, care este și asistent parlamentar, fostul eurodeputat Pier Antonio Panzeri, toți social-democrați, plus lobby-istul și directorul ONG-ului „No Peace Without Justice”, Niccolo Figa-Talamanca, sunt inculpați în acest scandal. 

Cei patru sunt acuzați de participare la o organizație infracțională, spălare de bani și corupție. 

În paralel, parchetul financiar de la Atena a deschis o anchetă preliminară pentru luare de mită și spălare de bani cu privire la eurodeputata Eva Kaili.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.