Acasă Uncategorized Eurodeputat: UE sprijină R. Moldova în combaterea șantajului rusesc

Eurodeputat: UE sprijină R. Moldova în combaterea șantajului rusesc

0

”Uniunea Europeană sprijină Republica Moldova în combaterea șantajului rusesc cu livrările de gaz”. O declarație în acest sens a fost făcută de eurodeputatul român Siegfried Mureșan.

Acesta a discutat despre siguranța energetică a Republicii Moldova cu jurnaliștii români, la Bruxelles. 

”Am transmis că Uniunea Europeană va continua să sprijine autoritățile de la Chișinău și pe cetățenii Republicii Moldova în trecerea peste criza generată de războiul din Ucraina și de reducerile livrărilor de gaz operate de Gazprom și Federația Rusă.
UE a oferit deja un sprijin bugetar de 135 de milioane de euro în ultimul an pentru sectorul energetic din Moldova. Noi, Parlamentul European, suntem pregătiți să aprobăm noi forme de sprijin și așteptăm propuneri din partea Comisiei Europene. 
Cu cât Republica Moldova dorește să se apropie mai mult de Uniunea Europeană, cu atât Gazprom reduce și mai mult livrările de gaz. Vedem acest lucru de mai bine de un an de zile. Noi trebuie să continuăm să ajutăm Moldova și să le arătăm cetățenilor săi că nu poate Federația Rusia să șantajeze cât putem noi să ajutăm”, a declarat parlamentarul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.