Acasă Economic Euro a scăzut miercuri faţă de dolar la cel mai redus nivel...

Euro a scăzut miercuri faţă de dolar la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani

177
0
ads

Euro s-a prăbuşit miercuri faţă de dolarul american, la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, pe măsură ce investitorii au devenit din ce în ce mai preocupaţi de aprovizionarea cu energie şi de o potenţială recesiune în zona euro.

Euro a coborât sub 1,06 dolari pe unitate pentru prima dată din 2017, fiind tranzacţionat ulterior în declin cu aproape 0,9%, la 1,054 dolari pe unitate, transmite SafeNews.md cu referire la news.ro.

Dolarul a crescut în ultimele săptămâni din cauza atractivităţii sale ca instrument de refugiu, deoarece comercianţii se tem de o încetinire a creşterii sau chiar de o recesiune.

”Euro se îndreaptă în mod clar către paritate. Motivele acestei slăbiciuni sunt perspectivele economice slabe pentru zona euro şi diferenţele uriaşe în reacţiile de politică monetară din SUA şi zona euro”, a declarat pentru CNBC Carsten Brzeski, economist şef la ING Germania, prin e-mail.

Mişcările pieţei au loc în momentul în care firma energetică de stat rusă Gazprom a decis să oprească livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria, două state membre ale Uniunii Europene, Moscova cerând plata în ruble.

Tensiunile continuă să crească între Moscova şi Occident după invadarea neprovocată a Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie.

”Slăbiciunea a fost exacerbată de decizia Rusiei de a opri livrările de gaze către Polonia şi Bulgaria, ceea ce înseamnă că acum suntem cu un pas mai aproape ca acelaşi lucru să se întâmple cu ţările din zona euro”, a declarat George Buckley, economist şef pentru Regatul Unit şi zona euro la Nomura, pentru CNBC.

Miercuri, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a acuzat Rusia de şantaj pentru decizia sa de a opri livrările.

UE este foarte dependentă de gazele ruseşti, aproximativ 40% din importurile sale provenind din Rusia, existând preocupări mai ample cu privire la o încetinire economică mai profundă în regiune.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here