Acasă Social Efros: Nu excludem prelungirea restricțiilor la AIC și după sărbători

Efros: Nu excludem prelungirea restricțiilor la AIC și după sărbători

0

Restricțiile de la Aeroportul Internațional Chișinău, în special interzicerea accesului în terminal a persoanelor fără bilete, ar putea fi menținute și după 16 mai. Ministrul de Interne, Adrian Efros, nu exclude că „dacă securitatea pasagerilor va fi în pericol”, atunci interdicțiile stabilite la început de lună vor fi prelungite.

Potrivit lui Adrian Efros, acțiunile se întreprind spre beneficiul pasagerilor și personalului. „Este o măsură provizorie, deoarece avem un flux sporit acum de sărbători pascale, dacă situația va reveni la normalitate, după 16 mai, posibil, să revenim la activitatea ordinară, dar aceste lucru se va întâmpla după ce se va întruni comisia de specialitate și va lua o decizie în acest sens”, a precizat ministrul de Interne, scrie ziua.md.

De asemenea, acesta a precizat că orice decizie va fi luată în „folosul cetățeanului”. El menționează că AIC este un edificiu de o sensibilitate majoră. 

„Activitatea aeroportuară prevede niște măsuri de securitate destul de înalte. Reieșind din aceste alerte false a fost luată decizia de a ridica nivelul de securitate și s-a luat decizia ca în aeroport să intre doar cetățenii cu bilete. Astfel, noi excludem un număr majorat de cetățeni în aeroport și în cazul unor alerte, forțele de ordine pot mai ușor să gestioneze aceste incidente”, a declarat Adrian Efros.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.