Acasă Extern Edilul Kupeanskului, cercetat pentru trădare. A predat orașul rușilor

Edilul Kupeanskului, cercetat pentru trădare. A predat orașul rușilor

0

0Primarul orașului Kupeansk este cercetat sub suspiciunea de trădare după ce și-a predat orașul rușilor. Localitatea se află în provincia Harkov, atacată încă de joia trecută. Anunțul a fost făcut de procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, pe contul ei de Facebook, transmite SafeNews.md cu referire la protv.ro.

Aceasta a transmis că parchetul regional din Harkov a deschis o anchetă în legătură cu acțiunile primarului Ghenadi Matsagora, acesta fiind suspectat de încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei de către un reprezentant al puterii și de trădare.

„Primarul le-a asigurat invadatorilor transport, locuințe, combustibil și alimente. Datorită acțiunilor sale, teritoriul ucrainean Kupeansk a ieșit din subordonarea administrativă a organelor autorităților de stat din Ucraina. Toți cei care predau ocupanților măcar o bucată din pământul nostru se vor confrunta cu o pedeapsă justă”, a transmis Irina Venediktova.

„Astăzi, la ora 07:30, comandantul unui batalion rusesc a sunat să propună negocieri. Dacă refuzam, orașul urma să fie luat cu asalt cu toate consecințele. Am decis să particip la discuții pentru a evita victimele și distrugerile”, a declarat primarul pe 27 februarie.

Acesta a explicat că la negocieri a fost prezent și șeful poliției și că „am discutat toate acțiunile forțelor armate, care urmau să includă intrarea în oraș, asigurarea ordinii și calmarea rezidenților.

Ei (n.r. – rușii) m-au convins că acest lucru nu va afecta viața din oraș. Școlile, grădinițele, spitalele, magazinele alimentare și transportul public vor funcționa în continuare și va exista ordine în oraș”.

De asemenea, primarul a transmis că autoritățile ucrainene au abandonat orașul și că el este cel care poartă întreaga vină pentru predarea sa rușilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.