Acasă Social Durere fără margini// Copiii răniți în explozia de la Ialoveni vor rămâne...

Durere fără margini// Copiii răniți în explozia de la Ialoveni vor rămâne fără părți ale corpului

0

Un joc care putea să îi coste viaţa! Doi copii din raionul Ialoveni au fost grav răniţi în urma exploziei unui obuz, pe care l-au găsit în pădure. Se pare că adolescenţii au vrut să desfacă proiectilul, iar acesta a sărit în aer. Nu este pentru prima dată când sătenii din zonă au de suferit din cauza obiectelor explozive rămase din timpul celui de-al II-lea Război Mondial. Vă avertizam că urmează informaţii care vă pot afecta emoţional.

Grav răniţi în urma deflagraţiei, cei doi copii duşi de urgenţă la spital în Chişinău, au şanse să scape cu viaţă, dar vor rămâne cu sechele grave. E posibil, chiar, să le fie amputate membre, au declarat medicii pentru protv.

„La internare pacienţii prezentau mai multe traumatisme inferioare, superioare adică vorbim de braţe, picioare. Momentan sunt internaţi în secţia de reanimare, sunt conştienţi, dar vor necesita îngrijirea şi intervenţia mai multor medici specialişti până la amilioarea stării de sănătate”, a declarat MAXIM CAZACU, ofiţer de presă, Institutul Mamei şi Copilului:

Potrivit poliţiştilor, proiectilul care a explodat este de pe timpul celui de-al II-lea Război Mondial.

„În urma cercetăriler la faţa locului Serviciul Tehnic-Explozibil specializat preliminar a stabilit că obuzul care a explodat este de calibrul 47mm, produs în Germania, posibil să se fi aflat acolo din timpul răboiului al doilea mondial. Pe acest caz a fost iniţiat un proces penal, în cadrul căruia urmează să fie efectuate acţiuni de urmărire penală, pentri stabilirea tuturor circumstanţelor”, a spus SILVIA VETCU, ofiţer de presă, Inspectoratul de Poliţie Ialoveni

Nu este pentru prima oară când o astfel de nenorocire se întâmplă în satul Bălţaţi. În 2002, un băiat de 14 ani şi tătal său au murit, iar mama a fost grav rănită, tot în urma exploziei unui proiectil. Băiatul a găsit obuzul la marginea satului şi l-a adus acasă, unde a sărit în aer.

Citește și: Doi minori, răniți grav de un obuz din al doilea Război Mondial, pe care au încercat să-l dezasambleze

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.