Acasă Politic După Glavan, și PD-ul cere indemnizații pentru toți lucrătorii medicali infectați cu...

După Glavan, și PD-ul cere indemnizații pentru toți lucrătorii medicali infectați cu COVID-19

0

Partidul Democrat din Moldova cere indemnizații pentru toți medicii infectați cu coronavirus. Într-un mesaj publicat de liderul formațiunii, Pavel Filip, PD susține că în ultimele zile s-au luat decizii greșite. Potrivit acestuia, decizia autorităților de a acorda indemnizații doar celor 29 de lucrători medicali infectați în timpul serviciului a fost discutată atât în interiorul PD, cât și cu „partenerii” lor.

„Pentru că nu comunicăm cu ei prin postări pe Facebook și conferințe de presă, le-am spus direct clar: poziția PDM este că toți lucrătorii medicali infectați trebuie să primească îndemnizațiile promise, care și așa sunt mici pentru efortul pe care acești oameni îl fac zilnic. Partidul Democrat a decis să participe la această guvernare pentru a fortifica instituțiile statului. Ne-am luat în serios domeniile de responsabilitate, echipa noastră muncește zilnic pentru a stinge focurile care apar în această perioadă de criză. Partidul Democrat a fost sincer în declarațiile și angajamentele sale la începutul acestei coabitări. PDM nu va face figurație în acest parteneriat. PDM își va asuma doar deciziile care au fost consultate în prealabil cu noi și deciziile pe care le iau exponenții pe care i-am delegat în Guvern. În această perioadă avem un singur dușman: acest virus și un singur scop: să acționăm pentru oameni”, scrie Pavel Filip.

Amintim că ieri, deputata democrată Ruxanda Glavan a anunțat că se desolidarizează de decizia Guvernului, prin care doar 29 de angajați din sistemul medical vor beneficia de o îndemnizație în mărime de două salarii medii lunare pentru că s-au infectat cu COVID-19 exercitând atribuțiile lor profesionale.

Glavan a mai scris pe pagina sa de Facebook că „de când a început lupta cu pandemia, se calcă de pe-o greblă pe alta la capitolul gestionarea resurselor umane”.

Detalii: Deputat PD care a votat pentru Executivul condus de Chicu: „Mă desolidarizez de aceste decizii ale Guvernului”

Precizăm că ieri, directorul ANSP, Nicolae Furtună a anunțat că nu toți lucrătorii medicali infectați vor primi adaosuri, ci doar cei care s-au îmbolnăvit „exercitând atribuțiile de serviciu”. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.