Acasă Justiţie După ce au anunțat că nu gestionează cazul, PCCOCS prezintă detalii despre...

După ce au anunțat că nu gestionează cazul, PCCOCS prezintă detalii despre descinderile de la PA și CNA: ”Perchezițiile de astăzi au fost necesare pentru a acumula probe la dosar”

0

După ce au declarat că nu gestionează cauza penală, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și-a schimbat macazul și anunță, printr-un comunicat de presă, câteva detalii despre perchezițiile care au avut loc în această dimineață la Procuratura Anticorupție și la Centrul Național Anticorupție.

Potrivit PCCOCS, cauza penală a fost inițiată pe faptul falsificării probelor și constrângerii de a face declarații de către un ofiţer de urmărire penală și un procuror, fiind vorba de acțiuni ilegale care au avut loc în perioada anilor 2017-2018.

„Perchezițiile de astăzi au fost necesare pentru a acumula probe la dosar. Pentru asigurarea caracterului intact al obiectelor ridicate, a fost luată decizia de deplasare la fața locului, în baza hotărârii judecătorului de instrucție. Urmărirea penală este în plină desfășurare. Acțiunile persoanelor pretins a fi implicate în faptele investigate urmează a fi apreciate prin prisma tuturor probelor”, se spune într-un comunicat emis de PCCOCS, fără alte detalii despre caz și persoanele bănuite în dosar.

Potrivit informațiilor prezentate, în urma descinderilor au fost ridicate din birouri patru calculatoare de serviciu și șapte suporturi electronice purtătoare de informație. Deși anunță că sunt la etapa de acumulare a probelor, procurorii afirmă că așa zisele ”purtători de informație” au fost folosite de către persoane publice la comiterea faptelor investigate în cadrul unui dosar penal.

Amintim că surse din interiorul procuraturii au declarat pentru SafeNews.md că descinderile au avut loc în biroul de serviciu al procurorului anticorupție Mihai Ivanov, și în biroul șeful Direcției 3 Combaterea Corupțiri din cadrul CNA, Sergiu Ganța. Perchezițiile ar fi avut loc în baza dosarului mitei pentru procurori, în care figurează procurorii Roman Clim şi Evgheni Tifoi.

Constactați de SafeNews.md, purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur a declarat că PCCOCS nu gestionează cauza penală, redirecționându-ne către purtătorul de cuvânt al PG. La rândul său Maria Vieru a spus că: nu confirm, nici nu infirm infimațiile.

Menționăm că Mihail Ivanov este procurorul care a gestionat urmărirea penală în dosarul privatizării „Air Moldova”, în dosarul licitațiilor de sute de milioane de lei câștigate de firma „Bass System” sau în dosarul celor doi procurori de la Procuratura Chișinău, Oficiul Ciocana, reținuți, împreună cu trei polițiști, pentru mită în valoare de 1,5 milioane de lei, ar fi fost somat să plece din sistem.

În acel dosar, portalul anticoruptie.md a scris anterior că ar fi fost vizat și Ruslan Popov, care era pe atunci șef al Oficiului Ciocana al Procuraturii mun. Chișinău. Astăzi, Popov este adjunctul procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.