Acasă Social După ce a vizitat o mănăstire din Ucraina, a fost confirmat pozitiv...

După ce a vizitat o mănăstire din Ucraina, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus

0

După ce a vizitat o mănăstire din Ucraina, un preot din Ștefan Vodă a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Informația a fost confirmată de șeful Centrului de Sănătate Publică din Căușeni, Andrei Kazacioc, scrie cotidianul.md.

Preotul este chiar el cel care a organizat excursia la un lăcaș sfânt din Ucraina, la începutul lunii martie.

„Preotul a fost testat pozitiv la COVID-19 și este internat la Spitalul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru tratament. Din câte cunosc, soția preotului a fost testată negativ. În cazul copiilor, ancheta este încă în desfășurare”, a declarat șeful Centrului de Sănătate Publică din Căușeni, Andrei Kazacioc.

Șeful Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodăm, Trofimov Andrei Marc, a declarat pentru Cotidianul.md că preotul a telefonat din propria inițiativă la Serviciul Unic 122 din motiv că avea simptome COVID-19. Preotul a fost transport la Chișinău cu ambulanța.

În continuare, urmează să fie identificate toate persoane care au intrat în contact cu preotul pentru a le fi prelevate probele la testul COVID-19.

Mai mulți enoriași din Republica Moldova au vizitat la începutul lunii martie o mănăstire din Ucraina. Aceștia au revenit în țară la data de 9 martie.

în Republica Moldova sunt în total 125 de cazuri confirmate cu coronavirus.

Menționăm că, începând cu ziua de azi, 25 martie, au intrat în vigoare noile restricții:

– Se interzice, aflarea în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement;
– Se interzice prestarea serviciilor de alimentare publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere;
– Se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice cu excepția: deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare, deplasarea pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.