Acasă Economic Dumitru Alaiba, despre privatizarea fabricii de sticlă: Statul nu are nevoie de...

Dumitru Alaiba, despre privatizarea fabricii de sticlă: Statul nu are nevoie de o fabrică de borcane

0

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a declarat că statul nu are nevoie de o fabrică de borcane, „ceea ce este fabrica de sticlă în esență”.

În contextul privatizării, Alaiba a spus că „noi avem o industrie întreagă de vinuri și avem o singură fabrică care produce aceste sticle și asta este o oportunitate”, adăugând că privatizarea fabricii trebuie să servească ca și instrument de mobilizare a investițiilor străine sau locale, scrie newsmaker.md.

Cu toate acestea, ministrul Economiei nu știe câți bani va obține statul în urma privatizării fabricii.

La emisiunea Ora Expertizei de la Jurnal TV, Alaiba a fost întrebat câți bani mizează să scoată Guvernul din privatizarea bunurilor.

„Nu cred că cineva poate să estimeze cât putem să aducem în buget direct. Ceea ce pot să vă spun e că statul nu are nevoie de o fabrică de borcane, ceea ce este fabrica de sticlă în esență și că unele privatizări trebuie să servească inclusiv ca și instrument de mobilizare a investițiilor străine sau locale cinstite. Important e ca banii să fie făcuți cinstit pentru a anima unele sectoare ale economiei. Or noi avem o industrie întreagă de vinuri și avem o singură fabrică care produce aceste sticle și asta este o oportunitate. Eu înțeleg că din păcate acest cuvânt „privatizare” nu este văzut cu ochi buni de cetățenii noștri dar asta e doar din motivul că ei nu au văzut o privatizare făcută într-adevăr transparent, în interesul statului”, a menționat Alaiba.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.