Acasă Social Două rute municipale de transport public, suspendate. Primăria Chișinău caută soluții pentru...

Două rute municipale de transport public, suspendate. Primăria Chișinău caută soluții pentru rezolvarea problemei

66
0
ads

Două rute de microbuz din Chișinău au fost suspendate. Este vorba despre mijloacele de transport public deservite de către operatorii privați nr. 125 și nr. 178. Primăria municipiului Chișinău a luat act de acest lucru și anunță că identifică soluții pentru depășirea problemei, pentru ca cetățenii să aibă acces la transportul public, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md.

Astfel, în rezultatul discuțiilor dintre Primăria Durlești, Direcţia generală transport public şi căi de comunicație și administratorul rutei nr. 125, agentul economic și-a reluat activitatea pe un traseu prescurtat. În urma modificărilor enunțate, începând de săptămâna viitoare, DGTPCC va reorganiza ruta de autobuz nr. 11 pe str. Livezilor din or. Durlești, pentru a asigura cetățenii cu transport.

De asemenea, APL Chișinău caută soluții pentru acoperirea cu transport a rutei nr. 178.

Totodată, Grupul de lucru de lucru format din reprezentanți ai fracțiunilor Consiliului Municipal Chișinău și executiv, se va întruni în ședință pentru a analiza raportul Direcţiei generale transport public şi căi de comunicație cu privire la situația creată și prezentarea unor soluții viabile. Ulterior, subdiviziunea de profil va înainta propuneri de îmbunătățire a situației în cadrul CMC.

În prezent, 38 de rute municipale de transport public sunt deservite de microbuze, fiind autorizate pentru circulație 493 de unități, dintre care zilnic ies la linie cca. 300-350 de mașini. 

Potrivit reprezentanților Primăriei pentru anul 2021, se prevede achiziționarea a 30 de troleibuze noi, care vor fi asamblate la Chișinău. Totodată, municipalitatea este în așteptarea deciziei Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor cu privire la rezultatele licitației pentru achiziționarea celor 100 de autobuze.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here