Acasă Justiţie Dosarul Șor: CSJ a respins o altă cerere de strămutare a cauzei

Dosarul Șor: CSJ a respins o altă cerere de strămutare a cauzei

0

Curtea Supremă de Justiție a respins, pe 12 mai, cererile înaintate de avocații lui Ilan Șor privind strămutarea judecării cauzei penale de la Curtea de Apel Cahul la o altă instanță de apel, calificându-le drept neîntemeiate. Această cerere a apărătorilor fostului primar de Orhei, condamnat pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari, este a șaptea după solicitarea avocatului său din oficiu, Nicolae Bojenco, transmite SafeNews.md cu referire la Anticoruptie.md.

De această dată, avocaţii Iulian Balan, Aureliu Colenco şi Denis Calaida au invocat drept temei imaginile video în care apare avocatul din oficiu Nicolae Bojenco, oferindu-i o sacoșă judecătorului raportor Tudor Berdilă.

„Obiectivitatea şi nepărtinirea judecătorilor poate fi ştirbită de următorul lucru: dacă soluţia adoptată va fi una de reabilitare a inculpatului, acest fapt va alimenta convingerea publicului despre influenţarea judecătorilor şi va fi făcută legătură cu pretinsa întâlnire a judecătorului Berdilă Tudor cu avocatul, mediatizată pe larg în presă”, argumentează avocații în cererea lor.

„Dacă soluţia emisă în cauză va fi una de condamnare, va exista percepţia că judecătorii au decis astfel pentru a exclude orice bănuieli despre influențarea acestora în detrimentul caracterului echitabil al procedurii.”

În opinia apărătorilor lui Ilan Șor, oricare dintre aceste ipoteze, judecătorii Curţii de Apel Cahul nu vor putea să examineze în mod imparţial cauza.

Magistrații Curții Supreme de Justiție consideră circumstanţele invocate de avocaţi drept „irelevante” și nu pot servi temei pentru strămutarea cauzei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.