Acasă Justiţie Dosarul Morari I // Magistrații au finalizat audierea pretinsei părți vătămate, Veaceslav...

Dosarul Morari I // Magistrații au finalizat audierea pretinsei părți vătămate, Veaceslav Platon: Ce urmează

1

Miercuri, 17 februarie, magistrații judecătoriei Chișinău cu sediul Buiucani au finalizat audierea lui Veaceslav Platon în calitate de parte vătămată în dosarul intentat pe numele șefului suspendat al PA, Viorel Morari care este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale. 

Astfel, în cadrul ședinței de astăzi, Veaceslav Platon a fost audiat suplimentar, iar în cadrul următoarei ședințe care va avea loc vineri, 19 februarie, magistrații vor recurge la audierea martorilor acuzării. Tot în cadrul ședinței vor fi date citirii declarațiile pretinsei părți vătămate depuse la ședintele anterioare. Potrivit informațiilor, ședința este programată cu începere la ora 14:00.

Judecătoria Chișinău a început examinarea dosarului Morari pe 14 februarie 2020, când fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost eliberat din arest preventiv. Singura pretinsă parte vătămată în dosar, Veaceslav Platon solicită de la șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari despăgubiri materiale de 300.000.000 de dolari și despăgubiri morale în valoare de 1.000.000 de lei.

Viorel Morari pledează nevinovat și susține că dosarele ar fi o comandă politică, după ce a decis să repornească dosarul penal privind presupusa finanțare din străinătate a Partidului Socialiștilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. Numai nu pot intelege de fel :de ce cauta Platon bani prin judecatori. El, ce à semant acolo bani ? Sau au mai ramas citeva miliarde de sspalat ? Judecatorii nu sunt prosti _ei au sspalat putina rapid, au, ascuns banii ça si Platon. Ce imparteala mai vrea ? Morari partea lui n’o impartie cu rachetul. Daca plea à Stoianoglo, Platon va Trai in „apartamentul lui Filat. Posibil, ca El sa fie strimt-prea multi stay la rind:Sor, Plaha, dodik, cu tôt cu fractiunile lor parlamentar si imperiile media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.