Acasă Justiţie Dosarul Metalferos: Arest menținut în privința lui Vladimir Plahotniuc

Dosarul Metalferos: Arest menținut în privința lui Vladimir Plahotniuc

114
0

Măsura de arest preventiv în privința lui Vladimir Plahotniuc în dosarul Metalferos a fost menținută. Decizia a fost luată de magistrații de la Curtea de Apel Chișinău.

„Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au susținut necesitatea menținerii arestului preventiv în privința învinuitului Vladimir Plahotniuc în dosarul denumit generic „Metalferos,” iar Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților, care contestau aplicarea acestei măsuri”, anunță PCCOCS.

Amintim că în iulie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus aplicarea arestului în lipsa învinuitului, la solicitarea procurorilor PCCOCS. Pronunțarea hotărârii a urmat examinării solicitării din noiembrie 2021, timp în care avocații depuneau diverse cereri (inclusiv recuzări ale judecătorilor, strămutări ale cauzei la altă instanță judecătorească), care erau transmise Curții Supreme de Justiție. 

În vederea curmării acelor tărăgănări intenționate, procurorii au și depus demers pentru amendarea avocatului, ceea ce însă nu s-a întâmplat.

Măsura urmează să fie aplicată din data reținerii învinuitului, iar în acest sens, urmează să parvină răspunsul Interpol, care examinează și cererea procurorilor de anunțare a lui în căutare, depusă în octombrie 2021. 

Procurorii îi incriminează acestuia în dosarul investigat un set de infracțiuni, inclusiv escrocherie, spălare de bani, crearea și conducerea unei organizații criminale. 

Totuși, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, învinuitul se prevalează de prezumția nevinovăției, ca drept procedural prevăzut de lege.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here