Acasă Justiţie Dosarul ex-șefului SPPS învinuit de fals în acte publice, în judecată

Dosarul ex-șefului SPPS învinuit de fals în acte publice, în judecată

0

Dosarul ex-directorului Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Iaroslav Martin, învinuit de fals în acte publice, a ajuns pe masa magistraților.

Anunțul a fost făcut de către Procuratura Anticorupție.

Fostul director SPPS este învinuit că, în martie 2020, a dat indicații unor doi șefi de Direcție ai SPPS să modifice conținutul procesului-verbal al ședinței Colegiului SPPS din ianuarie 2020 și al Hotărârii Colegiului din acea dată. 

Astfel, au fost introduse date false precum că la acea ședință a fost discutată și luată decizia de a înainta candidaturile directorului SPPS și directorului adjunct pentru acordarea gradului suprem de „general-maior al SPPS”.

Ulterior, prin decretul președintelui Republicii Moldova, directorul SPPS și directorul adjunct au obținut gradul suprem de „general-maior al SPPS”.

În procesul de audiere în calitate de învinuit, fostul director SPPS a pledat nevinovat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.