Acasă Dosare de rezonanță Dosarele Tranga – Morari – Varzari. Răspunsul PG la ”alarma” bătută de...

Dosarele Tranga – Morari – Varzari. Răspunsul PG la ”alarma” bătută de către un procuror anticorupție

0

Procurorul anticorupție, Vladislav Bobrov, care a gestionat dosarul în care figurează omul de afaceri Viorel Varzari a expediat la 31 ianuarie curent un raport prin care îl informează pe șeful Procuraturii Generale (PG), Alexandr Stoianoglo, că Varzari și-ar fi negociat clasarea dosarului în care figurează, în schimbul unei plângeri pe care urmează să o depună pe numele lui Bobrov și al fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari.

În acest sens, Procuratura Generală a oferit un răspuns menționând că acest raport a fost redirecționat Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauza Speciale (PCCOCS).

În răspunsul PG se mai arată că din conținutul raportului „nu rezultă careva aspecte procesul penale și că a fost lăsat fără examinare”.

La 19 februarie, Procurorul PA, Vladislav Bobrov i-a expediat procurorului general, Alexandr Stoianoglo, un raport în care îi scrie șefului PG că la data de 28 ianuarie curent a fost informat că au loc mai multe negocieri între procurori din cadrul PG și omul de afaceri Viorel Varzari, ca în schimbul unor plângeri penale pe numele acuzatorului PA și al fostului șef al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, dosarul în care figurează Varzari să fie clasat.

Responsabilii de la Procuratura Generală (PG) ne-au comunicat atunci că omul de afaceri, Viorel Varzari, i-a expediat o scrisoare șefului PG, Alexandr Stoianoglo, unde vorbește despre afacerea pe care o deține și prin care le solicită procurorilor clasarea dosarului intentat pe numele său și reluarea dosarului în privința coproprietarului localurilor Andys și La Plăcinte, Andrei Tranga.

Pe 14 februarie 2019, cetățeanul italian Paulo Gentilli depune o plângere la PA în care reclamă acțiunile lui Viorel Varzari, administratorul companiei „Molinart Grup”. La început de martie, procurorii anticorupție deschid dosar penal în baza plângerii, iar la 26 martie, Viorel Varzari este reținut și pus sub învinuire, fiindu-i aplicat un mandat de arestare pentru 30 de zile.

În august 2019, Procuratura a clasat dosarul în care Andrei Tranga, coproprietarul Andys Pizza, era cercetat pentru șantaj, după ce în iunie 2019, Tranga a fost eliberat din arest la domiciliu. Potrivit avocaților procesul a fost încetat pe motiv că acțiunile întreprinse de Tranga nu întrunesc componenta infracțiunii.

Andrei Tranga a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale la 26 aprilie. A doua zi, judecătorii au eliberat pe numele lui Tranga un mandat de arest pentru 30 de zile, ulterior acesta fiind prelungit. După aproape două luni de detenție, la 20 iunie, judecătorii l-au trimis pe Tranga în arest la domiciliu.

Tranga a fost acuzat că ar fi fost implicat într-o schemă de preluare a afacerii lui Viorel Varzari şi anume a întreprinderii SRL „Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.