Acasă Alegeri 2020 Donații de la cei fără surse de venit: Violeta Ivanov şi Igor...

Donații de la cei fără surse de venit: Violeta Ivanov şi Igor Dodon sunt candidaţii la prezidenţiale care conduc topul

0

Candidata Partidului Şor la alegerile prezidenţiale, Violeta Ivanov şi candidatul independent, susţinut de PSRM, Igor Dodon, au avut cel mai mare număr de donatori, persoane fizice, în campania electorală, care nu au avut nicio sursă de venit sau venituri oficiale mai mici decât sumele donate, potrivit raportului aprobat astăzi de Comisia Electorală Centrală.

În cazul Violetei Ivanov, din numărul celor 332 de donatori, 72 nu au înregistrat niciun venit oficial în ultimii trei ani, iar 27 au înregistrat venituri mai mici decât cele donate. De asemenea, printre donatori sunt şi 168 de pensionari şi şomeri, iar CEC a solicitat informaţii suplimentare de la Casa Naţională de Asigurări Sociale.


Din cei 252 de donatori, ai lui Igor Dodon, 27 nu au avut nici o sursă de venit oficială, iar zece au avut venituri mai mici decât sumele donate.

Astfel de cazuri, doar că în număr şi în pondere mai mică, au fost înregistrate la toţi concurenţii, cu excepţia lui Dorin Chirtoacă, deoarece nu a avut donaţii. El însă a fost avertizat de CEC pentru că nu a prezentat raportul financiar la timp.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.