Acasă Justiţie Domnica Manole spune de ce transmiterea Stadionului Republican e constituțională

Domnica Manole spune de ce transmiterea Stadionului Republican e constituțională

0

Președinta Curții Constituționale (CCM), Domnica Manole, a explicat în cadrul unui briefing de presă de ce a fost declarată neconstituțională hotărârea Parlamentului prin care a fost abrogată legea din 3 decembrie 2020 cu privire la transmiterea Stadionului Republican în proprietatea Guvernului SUA, pentru constituirea unui nou complex al Ambasadei.

Domnica Manole a precizat că, Curtea a observat că de la prezentarea proiectului legii contestate până la votarea ei în două lecturi au trecut aproximativ trei minute. Magistrații au reținut că într-o perioadă atât de scurtă, deputații din opoziția parlamentară nu au avut posibilitatea să supună dezbaterii legea contestată prin formularea întrebărilor și luărilor de cuvânt.

„Termenul oferit de Parlament pentru formularea propunerilor și amendamentelor la proiectul legii contestate în prima lectură și în a doua lectură este insuficient.
La adoptarea legii contestate Parlamentul nu a asigurat echilibrul corect între principiul dezbaterii parlamentare a proiectelor de legi, dreptul deputaților de a formula propuneri și amendamente la proiectele de legi și, pe de altă parte, principiul autonomiei parlamentare”, a precizat președinta CCM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.