Acasă Justiţie Doi ucraineni, condamnați la amendă maximă de PCCOCS: Ce infracțiune au comis

Doi ucraineni, condamnați la amendă maximă de PCCOCS: Ce infracțiune au comis

162
0

Doi cetățeni ai Ucrainei au fost condamnați la amendă maximă pentru că i-au ajutat pe alți doi ucraineni să intre ilegal în Republica Moldova în octombrie 2022.Poză simbol

Potrivit PCCOCS, aceștia au fost depistați la ieșirea din Republica Moldova spre România, atunci când în vamă oamenii legii au observat că clienții nu aveau în pașapoarte ștampila de intrare în țară. Asta chiar dacă cei doi condamnați le-ar fi promis că vor facilita aplicarea ei ilegală, pentru suma de 350 de euro de persoană, după ce primiseră și câte 2.000 de euro pentru facilitarea traversării hotarului dinspre Ucraina, printr-o localitate din Taraclia. 

Bărbații condamnați au vârste de 48 și 50 de ani. Cel mai tânăr dintre ei e locuitor al municipiului Cahul de până la declanșarea războiului Ucrainei.

Suplimentar amenzilor și confiscării câștigului ilegal, instanța le-a interzis și desfășurarea oricărei activități de transportare a persoanelor peste hotare, pentru cinci ani, așa cum prevede legea, mai ales că cetățeanul ucrainean care nu locuiește aici avea activitate anume în acest domeniu.

Potrivit legii, amenda maximă constituie suma de 67.500 de lei pentru fiecare din ei. Suplimentar, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în folosul statului a fost confiscată și suma de peste 100.000 de lei – taxa impusă celor doi bărbați pe care „i-au ajutat” să intre ilegal în Moldova.

Până ca sentința judecătorească să devină finală, cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției, în privința celui care locuiește în Cahul fiind impusă interdicția de părăsire a țării, iar în privința celuilalt condamnat – controlul judiciar.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here