Acasă Extern Doi polițiști, împușcați într-o secție de poliție din Paris. Un bărbat a...

Doi polițiști, împușcați într-o secție de poliție din Paris. Un bărbat a reușit să fure arma unui agent

0

Într-un incident șocant, doi polițiști au fost împușcați și grav răniți de gloanțe, joi seară, într-o secție de poliție din sudul Parisului. Potrivit informațiilor furnizate de AFP, un bărbat a sustras arma unui agent după ce fusese arestat pentru agresarea unei femei cu un cutter.

Evenimentele au avut loc în jurul orei 22:30, în interiorul secției de poliție, conform unei surse apropiate de caz. Unul dintre cei doi polițiști este în stare foarte gravă, confirmă procuratura din Paris, la solicitarea AFP.

Laurent Nunez, șeful poliției din Paris, s-a deplasat la fața locului în jurul orei 00:00 pentru a coordona intervenția. El a declarat presei că agresorul fusese reținut în jurul orei 22:00 într-un imobil din sudul Parisului, pentru o agresiune violentă împotriva unei femei cu un cutter.

Conform relatării lui Nunez, polițiștii l-au escortat la secție, iar în momentul predării, acesta a reușit să sustragă arma unuia dintre agenți, rănind grav cei doi polițiști.

Atât agresorul, cât și polițiștii răniți au fost transportați de urgență la spital. Nunez a adăugat că agresorul a fost și el grav rănit de un foc de armă în legitimă apărare.

Parchetul din Paris a anunțat deschiderea a trei anchete distincte în legătură cu acest incident. Prima vizează „tentativa de omor a femeii”, a doua „tentativa de omor a unor persoane care dețin autoritate publică”, iar a treia, încredințată „poliției poliției”, investighează „violența intenționată cu arme de către o persoană care deține autoritate publică”.

Autoritățile au subliniat că atunci când un polițist folosește arma, se efectuează întotdeauna o anchetă de acest tip.

Individul implicat, rănit în piept, a fost transportat la spital, iar prognosticul său vital este încă incert.

Incidente de acest gen sunt extrem de rare în Franța, mai notează AFP.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.