Acasă Social Doi moldoveni, prinși cu acte false la frontiera română

Doi moldoveni, prinși cu acte false la frontiera română

0

Doi cetăţeni din Republica Moldova au fost prinși cu acte false asupra lor, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca. Pe 25 septembrie, în jurul orei 21:10, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, s-a prezentat un cetăţean din Republica Moldova, pasager al unui microbuz.

În baza profilului de risc, s-a decis efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperită, în portmoneul acestuia, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia persoanei în cauză.

În portmoneul unui alt pasager al aceluiaşi microbuz, cetăţean din Republica Moldova, a fost descoperit un permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, având imprimate datele de identificare şi fotografia acestei persoane.

Existând suspiciuni cu privire la veridicitatea documentelor descoperite, colegii noştri au efectuat verificări specifice, în urma cărora au constatat că actele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi de fond ale unora autentice.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.