Acasă Social Doi moldoveni au rămas fără permise de conducere, iar unul – fără...

Doi moldoveni au rămas fără permise de conducere, iar unul – fără mașină

0

Trei conaționali s-au ales cu câte un proces verbal de constatare după ce au încălcat legea. Primul caz a avut loc în punctul de trecere Sculeni, pe sensul de ieșire din țară.

La vamă s-au prezentat doi șoferi, de 33 și, respectiv 28 de ani. Unul dintre ei se deplasa spre Germania și altul – spre Marea Britanie. Conform analizei de risc s-a dispus efectuarea controalelor suplimentare. Drept urmare, în portmoneele personale s-au depistat câte un permis de conducere românesc, care prezentau semne rezonabile de falsificare. În urma verificărilor cu tehnica specială din dotare s-au confirmat bănuielile polițiștilor de frontieră.

Audiați, cei doi conaționali au recunoscut că actele nu sunt autentice. Pentru perfectarea actelor au achitat 50 și, respectiv, 300 de euro unor persoane cu care munceau împreună în străinătate.

În cel de-al treilea caz, în urma controlului de frontieră al unui Mercedes cu numere românești s-au depistat modificări asupra numărului caroseriei automobilului. La volan se afla un moldovean de 20 de ani. Acesta a declarat că și-a procurat autoturismul de la un cetățean roman, fără a verifica aceste detalii. Cât privește încălcările depistate, nici nu le bănuia.

Pe numele celor trei șoferi s-au întocmit procese verbale de constatare. Actele au fost transmise către laboratorul criminalistic, iar mijlocul de transport indisponibilizat în punctul de trecere Leușeni până la finalizarea cercetărilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.