Acasă Comunicate de presă Doi magistrați, mai mulți consilieri și primari au ajuns în vizorul ANI

Doi magistrați, mai mulți consilieri și primari au ajuns în vizorul ANI

0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a pornit două controale privind averea a doi judecători din Chișinău și Comrat. Potrivit ANI, instituția s-a autosesizat dintr-o investigație jurnalistică, în care au fost vizați mai mulți judecători cu averi impunătoare.

Totodată, în perioada 26-30 iulie, inspectorii au început investigarea a două posibile conflicte de interese pe numele a unui șef de subdiviziune subordonată Direcției Generale educație, tineret și sport a Consiliului municipiului Chișinău și a unui consilier din Consiliul orașului Sângera din municipiul Chișinău. 

În procedură de anchetă se află și câte un consilier local din raioanele Cantemir și Soroca. Aceștia s-ar afla în incompatibilitate de funcție.

Un director interimar a unei întreprinderi municipale din gestiunea primăriei Capitalei și un consilier din municipiul Bălți s-au ales cu câte o contravenție pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. 

Pentru încălcarea regulilor privind conflictele de interese va fi sancționat și un primar de oraș din sud-estul republicii. Iar, o asociație obștească din raionul Ungheni a primit o amendă pentru împiedicarea activității ANI. 

În total, inspectorii de integritate au aplicat sancțiuni în mărime de 14.000 de lei.

De asemenea, săptămâna trecută, ANI a stabilit două încălcări ale legislației ANI. Este vorba de un conflict de interese admis de către un fost primar din raionul Orhei și o incompatibilitate de funcție a unui primar din raionul Fălești.

Juriștii ANI au apărat actele de constatare în 18 ședințe de judecată. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.