Acasă Comunicate de presă Doi foști deputați, un procuror șef și Șeful interimar al IGP, vizați...

Doi foști deputați, un procuror șef și Șeful interimar al IGP, vizați în controalele ANI

0

În săptămâna 13 – 17 septembrie 2021, Autoritatea Națională de Integritate a emis în total 12 constatări. Pe aspectul incompatibilităților de funcție sunt vizați doi ex-deputați din Parlamentul Republicii Moldova, care au deținut simultan și alte calități în timp ce se aflau în mandatul de legiuitor. Pe numele unuia dintre aceștia, ANI a publicat un comunicat de presă. Detalii despre încălcarea admisă de celălalt fost deputat, instituția va informa curând.

Cinci conflicte de interese au fost stabilite în privința a trei primari din raioanele Soroca, Cimișlia Florești, dar și pe numele unui consilier local din raionul Cimișlia și a unui șef de grădiniță din raionul Fălești.

Totodată, săptămâna trecută, ANI a anunțat despre averea nejustificată deținută de către un fost director al SPPS. Pe acest caz, ANI urmează să expedieze și cererea de confiscare a averii.

Șeful interimar al IGP și secretarul Consiliului local din Cricova, municipiul Chișinău sunt vizați în două cauze contravenționale. Aceștia s-ar putea alege cu câte o amendă pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale.

Inspectorii de Integritate au inițiat cinci proceduri de control. În controlul averii figurează procurorul -șef al raionului Telenești, care a fost pornit în baza unei investigații jurnalistice și un funcționar public cu statut special din cadrul IGP al MAI.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.