Acasă Alegeri 2020 Dodon vrea să scape de PDM? Anunță că vom avea „Guvern minoritar”...

Dodon vrea să scape de PDM? Anunță că vom avea „Guvern minoritar” dacă rămâne președinte

0

Igor Dodon anunță că în cazul în care va câștiga cel de-al doilea mandat de președinte, cel mai probabil, R.Moldova va fi condusă de un Guvern minoritar. Totuși, el nu a precizat direct dacă Partidul Democrat ar urma să facă parte din acel Executiv, sau nu. Anunțul a fost făcut în cadrul unei emisiuni televizate de la un post de televiziune afiliat socialiștilor, transmite SafeNews.md cu referie la deschide.md.

Varianta nr.1 în cazul în care rămâne actualul președinte, pot să vă asigur că vom găsi soluții în Parlament și cel mai probabil vom merge cu Guvern minoritar pentru o anumită perioadă, până în primăvara, de exemplu. Ulterior vom lua decizia – facem coaliție mai largă sau dizolvăm Parlamentul și mergem la alegeri anticipate”, a declarat el.

Acesta a precizat că susține ideea desfășurării alegerilor parlamentare anticipate: „Poate în vara-toamna anului viitor, pentru că Parlamentul nu mai corespunde rezultatelor din anul trecut”.

Dodon a mai spus, cu siguranță, vor avea loc remanieri guvernamentale după scrutinul prezidențial.

Unele modificări la sigur vor fi. Cel puțin 3-4 membri ai Guvernului vor fi schimbați. Acum nu spun despre cine este vorba, de la PDM sau PSRM”, a precizat el.

De precizat că la moment alianța de guvernare este formată din 37 deputați PSRM și 11 – PDM. Totuși, aceasta este susținută de mai mulți deputați neafiliați, astfel asigurând numărul minim de 51 de voturi în Legislativ.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.