Acasă Politic Dodon sfidează legislația electorală. Președintele raionului Dubăsari, la braț cu liderul PSRM...

Dodon sfidează legislația electorală. Președintele raionului Dubăsari, la braț cu liderul PSRM la întâlnire cu alegătorii

1

Liderul PSRM, Igor Dodon, ar putea fi acuzat de utilizarea resurselor administrative în campania electorală. Asta după ce politicianul a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe poze de la o întâlnire cu alegătorii din raionul Dubăsari, eveniment la care a participat și președintele raionului, socialistul Grigore Filipov care nu are niciun statut în actualul scrutin parlamentar.

Cetățenii au fost interesați de propunerile Blocului Comuniștilor și Socialiștilor din domeniul social-economic, dar și legate de fortificarea statalității. Oamenii au adresat diverse întrebări la care au primit răspunsuri argumentate. Cetățenii au subliniat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor are cea mai profesionistă echipă și au salutat unificarea forțelor patriotice.

Locuitorii satului Molovata Nouă, din stânga Nistrului, simt în mod deosebit importanța păstrării suveranității și independenței țării, precum și a integrității teritoriale a Republicii Moldova. Acest fapt l-am remarcat în discuțiile cu locuitorii satului.

În această localitate am mai vorbit despre proiectele din sfera protecției sociale a cetățenilor, pensii, crearea locurilor de muncă, drumuri, transport etc. Oamenii s-au arătat îngrijorați de intenția partidelor de dreapta de a majora din nou vârsta de pensionare”, a scris Dodon.

De menționat că potrivit Codului Electoral, „candidaţii nu pot folosi mijloacele şi bunurile publice (resursele administrative) în campaniile electorale, iar autorităţile/instituţiile publice şi cele asimilate acestora nu pot transmite/acorda concurenţilor electorali bunuri publice sau alte favoruri decât pe bază de contract, în condiţii de egalitate pentru toţi concurenţii electorali”.

La moment, nu se cunoaște dacă Filipov a semnat vreun contract cu Dodon pentru a-i acorda anumite „favoruri” în actualul scrutin, dar și dacă președintele raionului Dubăsari ar fi semnat contracte cu alți concurenți electorali.

Amintim că Grigore Filipov este cumătrul lui Igor Dodon și tatăl membrului Comisiei Electorale Centrale, Vadim Filipov. Anterior, Grigore Filipov a fost suspendat din funcție pentru comiterea „mai multor acțiuni ilegale ce contravin mandatului și statutului, executarea necorespunzătoare de către acesta a obligațiunilor de serviciu și competențelor sale, administrarea dubioasă a surselor financiare destinate reparației și întreținerii drumurilor, neconforme deciziilor Consiliului Raional, depășirea atribuțiilor de serviciu în calitate de administrator principal de buget etc”.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.